Bogen: Sigurd fortæller om naturvidenskab

Hvad ved vi om vores verden, og hvorfor er det så vigtigt, at vi lærer at passe på planeten?

Hvordan blev Jorden dannet? Hvad var Big Bang? Hvordan opstod livet på Jorden? Hvorfor skinner Solen? Og hvordan kan det være, at en blyant falder ned på gulvet, hvis man giver slip på den?

Med tilhørende sange, film, brætspil og aktivitetsbog tager Sigurd os med på en rejse, som både fører os ud i rummet, rundt i verden, ind i menneskekroppen og ud i naturen. Sigurd Barrett har arbejdet intenst de sidste par år sammen med guitaristen og komponisten Eskild Dohn, og med hjælp fra dygtige fagkonsulenter fra store dele af den videnskabelige verden er det lykkedes at skabe et unikt bogværk, som fortæller om naturvidenskab på en måde, så hele familien kan være med. Vi skal både høre om Jordens opståen, om solsystemet, om dinosaurer og om videnskabsmænd, der gør store opdagelser – ind imellem helt tilfældigt. Om naturlove, om rumrejser, om sorte huller, om stjerner, om kroppen og om klimaet.

Målgruppen er 5-100 år, og der er sange og film til hvert enkelt af bogens 16 kapitler, som alle nemt kan tilgås på mobiltelefonen via de fortrykte QR-koder.

Hele bogen er gennemillustreret med Jørgen Eivind-Hansens vidunderlige, informative og sjove tegninger.

Bogen kan købes hos boghandleren eller på sigurdsbutik.dk

Sigurd fortæller om naturhistorie
Sigurd fortæller om naturvidenskab

Fakta om bogen

 • Omfang: 348 sider.

 • Format: 17,0 x 24,5 cm, hardback.

 • Pris: 299 kr.

 • ISBN: 978-87-400-7043-9

Aktivitetsbog til Sigurd fortæller om naturvidenskab

Opgaver og forsøg for hele familien

Lærerige aktiviteter, som gør hele familien klogere på naturvidenskab. Løb om kap med planeterne, skab et minidrivhus, byg en fuglekasse eller lav dit eget ur. Bogen er skrevet af naturfagsdidaktiker Linda Ahrenkiel og videnskabsformidler Martin Worm-Leonhard, og med denne bog kan du hygge dig med at lege, måle, veje, udforske stof og kræfter, eksperimentere og blive klogere på alt det, der omgiver os til hverdag.

Aktivitetsbogen kan købes hos boghandleren eller på sigurdsbutik.dk

Sigurd fortæller om naturhistorie
Sigurd fortæller om naturhistorie

Fakta om bogen

 • Format: 17,0 x 24,5 cm, hardback.

 • Pris: 149 kr.

 • Antal sider: 126

 • Målgruppe: 5-100 år

Sangbog til Sigurd fortæller om naturvidenskab

”Vi vil undersøge verden, vi vil se på, hvad der sker!” Sådan starter omkvædet i titelsangen fra Sigurds sange om naturvidenskab.

Et emne, som kan virke svært for mange. Netop derfor er det vigtigt, at det er nysgerrigheden og lysten til at opdage og forstå, som får lov til at fylde, når naturvidenskaben skal formidles. For hvem var Ørsted egentlig? Hvad betyder Big Bang? Og hvad er atomer?

Hæftet indeholder 18 sange, som kommer ud i mange af naturvidenskabens afkroge og kan bruges både hjemme og i skoler eller fritidsordninger, hvor man har lyst til at interessere sig for verden omkring os. En sang kan tit være afsæt for en god snak, fx om solsystemet, planeterne, verdens geografi eller planter og dyr.

Tekst og musik: Sigurd Barrett & Eskild Dohn.

Aldersgruppe: 5-100 år.

Sangbogen kan købes hos boghandleren eller på sigurdsbutik.dk

Sigurds sange om naturvidenskab
Sigurd fortæller om naturhistorie

Fakta om bogen

 • Format: 21 x 28 cm

 • Pris: 140 kr.

 • Antal sider: 44

 • ISBN: 978-87-7178-159-5